Kuchtíkové recepty

11/10/2009

DOMÁCÍ PRAVÝ MARCIPÁN

Filed under: Recepty na nepečene cukroví — Tagy:, , , — Milan a Ingrid st. @ 8:49 am

500 g oloupaných mandlí, 15 g oloupaných hořkých mandlí (lze nahradit několika meruňkovými jádry), 500 g moučkového cukru, 1 bílek (nebo 50 g růžové vody, k dostání jen ve větších drogériích)

Mandle rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme moučkový cukr, bílek nebo růžovou vodu. Hmotu zpracováváme dostatečně dlouho, pak zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladničky. Můžeme ji tvarovat, vyvalovat, obarvit potravinářskými barvami.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Blog na WordPress.com.