Kuchtíkové recepty

01/03/2013

Spätzle

Filed under: Těstoviny — Milan a Ingrid st. @ 11:19 am

500 g hrubé mouky, 5 vajec, 1/4 l vody, 0,5 lžičky soli

Vše ušleháme v hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Těsto natřeme tence na prkénko a škrabkou nebo nožem škrabeme spätzle do vařící osolené vody. Vyjmeme drátěnou naběračkou. necháme na sítu okapat. Dáme na podnos do trouby oschnout a držíme v teple. Těsto lisujeme (v lisu podobném lisu na brambory) přímo do vroucí osolené vody. Další postup stejný. Spätzle můžeme připravovat také na hrubém struhadle, pak při přípravě těsta snížíme množství vody na ca. 1/8 l.

Advertisements

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: