Kuchtíkové recepty

02/11/2012

Selske kulky v kysaném zelí

Filed under: Recepty na jidla ze zeleniny — Milan a Ingrid st. @ 1:16 pm

300 g vepřového masa z plece, 150 g rýže, vejce, sůl, čerstvě drcený pepř, 50 g oleje, 500 g kysaného zelí, drcený kmín, mletá červená paprika, 20 g hladké mouky, cukr, ovocný ocet

Maso omyjeme a umeleme. Přidáme rýži uvařenou do poloměkka a vejce, osolíme, opepříme a promíchame.Na polovině oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí, podusíme a ochutíme pohmožděným kmínem a mletou červenou paprikou. Z masové směsi zformujeme kuličky, které naskládáme do pekáče, na ně navrstvíme podušené zelí, trochu podlijeme horkou vodou a přikryté dusíme domäkka.Potom kulky vyjmeme. Zelí zahustíme jíškou připravenou ze zbylého oleje a mouky, povaříme a ochutíme cukrem a octem. Nakonec do zelí vložíme udušené kulky a podáváme.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: