Kuchtíkové recepty

24/05/2012

Srdíčka s jahodovou šlehačkou

Filed under: Sladké mlsání — Tags: , — Milan a Ingrid st. @ 12:25 pm

Na 10 kousků: 300 g jahod., 4 vejce., 250 g másla., 100 g cukru., 2 balíčky vanilkového cukru., špetku soli., 250 g polohrubé mouky., 250 ml mléka., tuk na pečení., 250 ml zakysané smetany., 200 ml smetany ke šlehání., 2 PL moučkového cukru

Několik jahod odložíme strnou na ozdobení. Zbytek nakrájíme na kousky. Polovinu nakrájených rozmačkáme na pyré. Potom oddělíme žloutky od bílků. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny. Jeden po druhém zašleháme žloutky. Střídavě přidáváme mouku a mléko a dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Vaflovač zahřejeme a potřeme tukem. Plníme vždy 2 lžícemi těsta a pečeme dozlatova. Mezitím vyšleháme smetanu, šlehačku a zbylý vanilkový cukr dotuha. Potom opatrně vmícháme rozmačkané a nakrájené jahody. Upečené a ještě teplé vafle posypeme poučkovým cukrem. Podáváme s jahodovou šlehačkou a ozdobené celými jahodami.

 Příprava cca 60 minut., kousek cca 2100 kJ / 500 kcal

Srdíčka s jahodovou šlehačkou

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: