Kuchtíkové recepty

24/05/2012

Jahodový dort s cappuccinem

Filed under: Sladké mlsání — Tags: — Milan a Ingrid st. @ 12:35 pm

Na 12 kousků: základ a ozdoba: 200 g sušenek., 200 ml smetany., KL kakaa

obloha – 6 plátků bílé želatíny., 3 balíčky cappuccina (á 10 g)., 250 ml smetany., balček vanilkového cukru., 500 g mascarpone (lze nahradit žervé)., 100 g cukru., 750 g jahod

Na krém necháme ve studené vodě asi 10 minut bobtnat želatínu. Cappuccino zalijeme 250 ml horké vody a rozpustíme v něm vymačkanou želatinu. Necháme vychladnout a asi na 30 minut uložíme do chladničky. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dopevna. Mascarpone utřeme s cukrem dohladka. Do želírovacího cappuccina vmícháme mascarpone, potom smetanu. Jahody odstopkujeme, omyjeme, případně nakrájíme na čtvrtky, několik dáme stranou na ozdobu. Dno rozevírací formy o průměru 26 cm vyložíme papírem na pečení, a formu naplníme polovinou krému. Položíme vrstvu jahod azakryjeme zbylým krémem. Navrch těsně vedle sebe narovnáme sušenky. Dort uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky. Dort uvolníme nožem od okraje, vyklopíme na podnos a odstraníme pečicí papír. Smetnu ušleháme dopevna a celý dort pokryjeme šlehačkovými obláčky, ozdobíme zbylými jahodami a posypeme kakaem.

Příprava cca 60 minut., chlazení cca 4 ½ hodiny., kousek cca 350 kcal 12 g bílkovin., 21 g tuků., 26 g sacharidů

Jahodový dort s cappuccinem

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: