Kuchtíkové recepty

31/03/2012

Lívance

Filed under: Sladké mlsání — Tags: , — Milan a Ingrid st. @ 9:40 am

15 g droždí,  30 g cukru, 250 – 300 g hladké mouky, 0,5 l mléka, vejce, špetka soli, citrónová kůra, 100 g tuku na pečení, na mazání 100 g zavařeniny nebo povidel, 50 g tvarohu nebo 30 g másla, skořicový cukr

Droždí rozmícháme s troškou cukru a mouky, přidáme část vlahého mléka, dobře rozmícháme a zakryté necháme kynout. Pak přidáme sůl, ustrouhanou citrónovou kůru, vejce, ostatní cukr a střídavě mouku a mléko, až vznikne hladké těsto bez žmolků. Zakryjeme je a necháme asi půl hodiny kynout. Dolíky lívanečníku vymažeme rozpuštěným tukem a pečeme v nich tenčí lívance po obou stranách. Mažeme je zavařeninou nebo povidly a sypeme nastrouhaným tvarohem. Můžeme je také jen pocukrovat nebo potřít rozpuštěným máslem a posypat je skořicovým cukrem. Můžeme také péci dvojité lívance. Do důlku lívanečníku nalijeme jen tenkou vrstvu těsta, když se zapeče, přidáme kousek zavařeniny nebo plátek jablka a pokryjeme druhou vrstvou těsta. Pak lívance obrátíme a dopečeme po druhé straně. 

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: