Kuchtíkové recepty

07/07/2011

Svatební koláče bez kynutí

Filed under: Konzervace — Tags: , — Milan a Ingrid st. @ 11:49 am

1/2 kg polohrubé mouky,1 100% tuk,8 dkg droždí,2 žloutky,3 dkg cukru,špetka soli,mléko podle potřeby

Náplně:Tvarohová – tvaroh, cukr dle chuti, žloutek, vanilk. cukr, vanilkový pudinkový prášek anebo Solamyl, citr. kůra, trochu másla – vše smíchat
Maková – svařit cukr s troškou vody, přidat umletý mák, vařící mléko. Do vychladlého přidat citr. kůru, skořici, hřebíček, vanilk. cukr
Povidlová – povidla, citr. kůra, rum, skořice, hřebíček, vanilk. cukr
Ořechová – svařit cukr s troškou vody, přidat umleté ořechy a zalít vařícím mlékem. Po vychladnutí přidat citr. kůru, rum, mleté nové koření, vanilk. cukr
Máslový krém na potření: máslo, 4 lžíce moučkového cukru, lžíce rumu (nebo dle libosti rumová esence) Vše našlehat ve šlehači.

Na vál dáme mouku, nastrouhaný tuk, v důlku zaděláme kvásek a necháme ho vykynout. Po vykynutí kvásku přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Hned vyválíme v placku asi 3 mm silnou a vykrajujeme malá kolečka, na která rovnou – nevymačkávají se žádné důlky – cukrářským sáčkem s velkou zdobičkou anebo lžičkou nanášíme různé druhy náplní (tvarohovou, makovou, povidlovou, ořechovou) podle chuti. Pečeme asi 15 minut při 175 stupních.Vychladlé koláče natřeme máslovým krémem a obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.

 

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: