Kuchtíkové recepty

22/02/2011

Bramborak

Filed under: Rady — Milan a Ingrid st. @ 1:35 pm

Přidá-li se do těsta na špičku nože pečicího prášku a pak nechá lehce vykynout, bramboráky se stanou stravitelnější.

Bramboráky budou nadýchanější a křupavější, nahradí-li se větší část mouky hrubou strouhankou.

Těsto na bramboráky se zjemní malým přídavkem oloupaných, strouhaných jablek.

Směs koření na bramboráky, tedy česnek, mletý pepř, majoránka a sůl, skvěle dochutí hrachovou polévku, ale i pečeného králíka nebo skopové maso. Nemá chybu ani na topinkách či v restovaných bramborách.

Vykrojíme-li v několika hlízách otvor, kam vložíme po stroužku česneku a pak obojí společně nastrouháme, bude jeho chuť i vůně v plackách stejnoměrně rozložená.

Nejlepší bramboráky se pekly na plotýnce potřené kůží od slaniny nebo štětcem namočeným v sádle.

Reklamy

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Vytvořte si zdarma webové stránky nebo blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: