Kuchtíkové recepty

07/10/2010

Hruškovo – jablečná povidla

Filed under: Konzervace — Milan a Ingrid st. @ 11:25 am

hrušky 3500 g, jablka 1000 g, cukr krystal 1000 g, ocet 125 ml, pektogel sáček, hřebíček lžička, skořice mletá lžíce

Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme podobně jako houby na sušení.600 – 700 g hrušek a 200 g cukru dáme stranou. V průběhu krájení je postupně promícháme s octem a cukrem. Do cukru je možno vmísit jeden Pektogel pro lepší želírování. Necháme asi 8h působit, přidáme koření a pomalu a za dostatečného míchání vaříme, asi po 1/2 až 3/4 h varu přidáme zbylé hrušky a cukr. Vaříme velmi zvolna ( pozor na připalení a karamelizací ) do požadované konsistence.

 

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: