Kuchtíkové recepty

21/09/2010

Vepřové játra se sýrem

Filed under: Recepty z masa — Milan a Ingrid st. @ 10:13 am

vepřová pečeně bez kosti 800 g, sůl, mletý peř, rozmarýn, olej 2 lžíce, máslo 40 g, hořčice 1 lžíce, tvrdý sýr (ementál) 150 g, hladká mouka 2 lžíce, voda na šťávu 125 ml, bílé víno 250 ml

Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme trochou rozmarýnu. V pekáčku rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme. Podlijeme ho vodou, přidáme asi 30 g másla, vložíme do trouby a pečeme při 150 °C přibližně 45 minut. Během pečení maso podléváme vodou. Upečené maso vyjmeme z pekáčku. Výpek si necháme. Pečeni několikrát podélně nařízneme, řezy potřeme hořčicí a vložíme do nich plátky sýru. Maso pevně zabalíme do alobalu, vložíme do čistého pekáčku a v troubě pečeme asi 10 minut. Výpek z masa vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme. zalijeme vodou a bílým vínem. Šťávu důkladně provaříme. Ochutíme ji solí, zjemníme zbylým máslem a nakonec procedíme. Pečeni necháme krátce zchladnout, aby nevytekl sýr, a nakrájíme na plátky. Při podávání maso rozdělíme na talíře, přelijeme horkou šťávou, obložíme listem hlávkového salátu a nakrájenou červenou paprikou.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: