Kuchtíkové recepty

21/09/2010

Králík pečený na česneku

Filed under: Jídla ze zvěřiny — Milan a Ingrid st. @ 10:06 am

3 porce králíka, polévková lzíce sádla, uzená slanina asi 5 dkg, česnek 5 stroužků, cibule velká, sůl, celý pepř 5 ks, nové koření 3 ks, tymián 2 špetky, paprika – poprášit porce, bobkový list, hladká mouka 1 pol.lžíce

Králíka prošpekujeme, vložíme ma cibuli zpěněnou na sádle, okořeníme,posypeme česnekem nakrájeným na plátky, podlijeme vodou a pečeme do měkka /asi 2-2,5 hod./.V průběhu pečení porce poléváme vypečenou šťávou, dle potřeby podléváme vodou, aby se králík nevysušil. Upečené porce králíka vyjmeme z pekáče,a šťávu vypečenou z králíka zaprášíme lžící hladké mouky a rozšleháme metlou, aby se nevytvořili hrudky, vložíme porce zpět do pekáče, necháme ještě asi 15 minut v troubě dopéci.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: