Kuchtíkové recepty

14/09/2010

Dort s pařížskou šlehačkou

Filed under: Sladké mlsání — Milan a Ingrid st. @ 8:28 am

korpus : hladká mouka 170 g, cukr krupice 170 g, změklý tuk 170 g, vejce 3 ks, prášek do pečiva 1,5 lžičky, kakaový prášek 2 rovné lžíce, horká voda 2 lžíce

náplň : smetana ke šlehání 5 dl, moučkový cukr 2 lžíce, vanilinový cukr 1 lžička

pařížská šlehačka : smetana ke šlehání 2,5 dl, cukr krupice 2 lžíce, kakaový prášek 2,5 lžíce

na ozdobu : čokoládové hobliny

Rozkrájený změklý tuk, vejce, cukr, prosátou mouku s práškem do pečiva vložíme do mísy a šleháme 1 – 2 minuty elektrickým šlehačem na hladké těsto. Prosátý kakaový prášek smícháme s 2 lžícemi horké vody, necháme vychladnout a pak vešleháme do těsta. Dortovou formu (průměr 20 – 22 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme do formy a povrch rovnoměrně uhladíme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme přibližně 30 minut (zkusíme špejlí, zda se těsto nelepí). Do smetany smícháme krupicový cukr a prosátý kakaový prášek. Směs za stálého míchání svaříme, odstavíme z ohně a za častého míchání necháme vychladnout. Pak hmotu uložíme na 12 hodin do chladničky a před použitím ji vyšleháme. Korpus podélně rozkrojíme na dva pláty. Smetanu ušleháme s oběma cukry. Třetinou bílé šlehačky potřeme spodní část korpusu a zakryjeme ho druhou částí. Zbylou bílou šlehačkou ozdobíme vršek a strany dortu. Pařížskou šlehačku ušleháme do husta, ozdobíme jí též vršek a strany dortu.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: