Kuchtíkové recepty

08/09/2010

Steak z lososa s jemnou kaperskovou omáčkou

Filed under: Recepty z ryb — Milan a Ingrid st. @ 10:40 am

lososový steak 2000 g, sůl 30 g, olej stolní 200 g

holandská omáčka : máslo 250 g, žloutek 6 ks,citronová šťáva 200 g, sůl 10 g, pepř černý 1 g, vývar z hovězích kostí 250 g, kapari 50 g, víno bílé 250 g

soufflé : mouka hladká 200 g, máslo 200 g, mléko 500 g, zelenina kořenová 500 g, vejce 5 ks, sůl 2 g, muškátový květ 2 g, brambory 2400 g, máslo 100 g, petrželka nať 100 g

Řez čerstvého lososa (na 150 g v jednom kuse na 200 g ve dvou kusech), osolíme a opečeme na plátu. Omáčku připravíme ze základní holandské omáčky s přidáním kapari a ostatních ingrediencí. Soufflé připravíme z vyšlehaných bílků v pevný sníh, který vmícháme do vychladlé jíšky smíchané s uvařenou a dobře vychladlou zeleninou ochucenou muškátovým květem.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: