lososový steak 2000 g, sůl 30 g, olej stolní 200 g
holandská omáčka : máslo 250 g, žloutek 6 ks,citronová šťáva 200 g, sůl 10 g, pepř černý 1 g, vývar z hovězích kostí 250 g, kapari 50 g, víno bílé 250 g
soufflé : mouka hladká 200 g, máslo 200 g, mléko 500 g, zelenina kořenová 500 g, vejce 5 ks, sůl 2 g, muškátový květ 2 g, brambory 2400 g, máslo 100 g, petrželka nať 100 g
Řez čerstvého lososa (na 150 g v jednom kuse na 200 g ve dvou kusech), osolíme a opečeme na plátu. Omáčku připravíme ze základní holandské omáčky s přidáním kapari a ostatních ingrediencí. Soufflé připravíme z vyšlehaných bílků v pevný sníh, který vmícháme do vychladlé jíšky smíchané s uvařenou a dobře vychladlou zeleninou ochucenou muškátovým květem.
Zanechat Odpověď