Kuchtíkové recepty

23/08/2010

Jehněčí ražniči

Filed under: Recepty z masa — Milan a Ingrid st. @ 10:37 am

maso jehněčí 500 g, sójová omáčka, pepř mletý, sůl, špek 200 g, cibule 4 ks,kari lžička, hořčice lžička, zelenina 4 , špejle 2 ks, brambory 4 , hranolky 4 , česnek 4 stroužek

Jehněčí maso(nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme (přes vlákno) na medailonky velikosti max.3x3cm.Přidáme sůl, pepř,sojovou omáčku,hořtici,česnek vše důkladně promícháme natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby přikryjeme nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin odležet.Po této době nakrájíme špek na čtverečkyasi 2 x 2 cm 5 mm silné a cibuli asi 5 mm plátky.Připravíme špejle.na půlky. Napichujeme na špejle v pořadí:maso,špek,cibule a toto opakujemestále do kola až je špejle plná (končíme vždy masem) Na rospaleném oleji na pánvi osmahnem 4 – 5 min. Podáváme s brmborem nebo hranolkama se zeleninovou oblohou nabo salátem.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: