Kuchtíkové recepty

21/07/2010

Hovězí maso s paprikou

Filed under: Recepty z masa — Milan a Ingrid st. @ 9:59 am

olej, maso hovězí 1 kg, pepř mletý, chilipulver, chili powder 1 lžíce, cibule 3 ks, paprika zelená velká 1 ks, česnek 3 stroužek, sůl, tortillas 12 ks

Ze svíčkové nakrájíme plátky jako na bifteky (asi 2 cm silné), v míse promícháme olej s chilipulverem (pod tímto názvem se v dozičkách prodává směs mleté aromatické mexické chile papričky guajillo s glutamanem a sušeným česnekem, podobná je směs cajun), přidáme bifteky, dobře promícháme a necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc zaležet. Nemáme-li chilipulver, použijeme chile papriku pálivou mletou, přidáme trochu dobromysli a drceného kmínu, prolisujeme jeden stroužek česneku a utřeme. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na plátky, česnek rozdrtíme, očištěnou papriku nakrájíme na proužky. V pánvi rozpálíme trochu oleje a bifteky postupně po obou stranách opečeme. Opečené dáváme na prkénko, kde je nakrájíme na proužky silné 2 cm. Pak do pánve přidáme olej, rozpálíme a přidáme papriky a cibuli a osmažíme až papriky měknou a cibule se chystá zlatovět. Přidáme česnek, trochu za stálého míchání osmažíme, teprve teď osolíme, přidáme nakrájené maso a všechnu šťávu, kterou na prkénko vypustilo, znovu opečeme, dochutíme a podáváme s torillami.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: