Kuchtíkové recepty

19/07/2010

Tykev po čínsky

Filed under: Konzervace — Milan a Ingrid st. @ 12:44 pm

1,5 kg dužiny z mladé dyně, 3 lžíce sádla, 6 středně velkých cibulí, 1 středně velká palička česneku, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička pálivé papriky, několik lžic sojové omáčky, 2 malé konzervy rajského protlaku, sůl

Dyni oloupeme a odstranime měkkou dužinu a jadřinec. Zbylou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli a přidáme dýni, koření, na plátky nakrájený oloupaný česnek, sojovou omáčku, osolíme a vaříme asi 30 minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme. Horkou směs naplníme do nahřátých skleniček, ihned uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Chutná výborně k masům s dušenou rýží, na topínky, k rybímu filé apod.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: