Kuchtíkové recepty

19/07/2010

Rajská marmeláda

Filed under: Konzervace — Milan a Ingrid st. @ 12:14 pm

3 kg rajčat, 2 kg cukr, 3 balíčky pektogelu, vanilkový cukr, 1 dcl rumu

Rajčata nakrájíme a dáme rozvařit,až se rozvaří přepasírujeme je přes síto,přidáme necelé 2 kg cukru (trochu si necháme na rozmíchání pektogelu). Vaříme za stálého míchání 2 hod. i více,až začne směs houstnout, pak přidáme 3balíčky pektogelu se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem,a ještě se vaří 10 min.Je dobré,aby směs celou dobu vřela.Před koncem varu přidáme 1dcl rumu,ale velký pozor, protože to vzkypí !

Advertisements

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

Vytvořte si zdarma webové stránky nebo blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: