Kuchtíkové recepty

13/07/2010

Zelí plněné masem

Filed under: Recepty na jidla ze zeleniny — Milan a Ingrid st. @ 10:07 am

zelí 1 ks, maso 300 g, vejce, žemle 1 ks, mouka hladká 1 lžíce, rajský protlak 1 , cibule, sádlo 1 lžíce, sůl, pepř mletý, paprika mletá sladká

Zelí očistíme od poškozených listů,omyjeme a vykrojíme košťál. Kolem vydlabeme vnitřek pro nádivku. Nádivku si připravíme z oloupané a na drobno nakrájené cibule zpěněné nasádle, umletého a okořeněného masa, rajčatového protlaku, žemle, vejce a nasekaného vybraného vnitřku zelí. Nádivku promícháme, podle chuti okřeníme a naplníme s ní vnitřek zelí. Otvor uzavřeme jedním listem. Osolíme a v hlubokém hrnci udusíme do měkka. Podáváme nakrájené na jednotlivé porce, (aby každá měla zelí a mleté maso) s maštěnými vařenými brambory.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: