Kuchtíkové recepty

13/07/2010

Králík na zelenině

Filed under: Jídla ze zvěřiny — Milan a Ingrid st. @ 8:49 am

králík (kuře), cibule 2 ks, pórek 1 ks, mrkev 5 ks, petžel 4 ks, celer 1 ks, klobása 1 ks, koření Divočina 1 ks , bramborový knedlík

Vezmeme 4-5 větších mrkví a 3-4 petržele a 1 celer a to vše nastrouháme (pokud někdo nemá rád celer tak dá raději víc petržele, aby mrkev a ostatní zelenina byla v poměru asi 1:1. Naporcujeme králíka (nebo kuře) a pečlivě umyjeme, posolíme (lze dát lehce kari kořeni) a nakonec se silně potře kořením Divočina“ (zásadní koření, které se takto jmenuje). Do vymaštěného pekáče nasypeme asi 1-2 nakrájené cibule a o něco menší množství pórku. Naskládáme okořeněné porce králíka do pekáče, posypeme nakrájenou klobásou (kdo má rád hodně česnek, tak plátky česneku) a celé pokryjeme smíchanou nastrouhanou zeleninou. Pekáč zakryjeme a necháme péct v troubě asi 50-55 minut na 250°C. Potom pekáč odkryjeme a zeleninu odstraníme na kraj pekáče, aby jsme ještě asi 10 minut opekli maso (zvláště u kuřete je potřeba vytvořit pěknou kůrku). Podáváme se bramborovým knedlíkem.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: