Kuchtíkové recepty

07/07/2010

Hovězí guláš

Filed under: Recepty z masa — Milan a Ingrid st. @ 12:09 pm

kližka hovězí: 1 kg, cibule: 330 g, mouka hladká: 65 g, paprika mletá sladká: 14 g, masox: 1 kostka, maggi: 0,5 lžička, majoránka: 1 lžička, jalovec: 8 ks, nové koření: 7 ks, bobkový list: 3 ks, česnek: 1 stroužek, vegeta: 1,5 lžička, tymián: 1 špetka, špek: 170 g, voda teplá: 1,7 l, pepř mletý: 0,5 g, vegeta papriková: 3 lžička, sádlo: 35 g

Maso nakrájíme na 3 cm kostky.Zvlášt usmažime na drobno nakrájený špek.Přecedíme ho do nádoby kde budeme vařit guláš. Škvarky nepoužijeme! Přidáme sádlo,nakrájemou cibuli a smažíme do hněda (nesmí být připálená a nesmí mít bílé tečky). Stále míchat! Přidáme maso, pepř, sladkou papriku, jalovec, nové koření, bobkový list a sůl. Restujeme až vystoupí tuk – nepodlevát! Potom podlijeme přiměřeně (maso nesmí být úplně ponořeno ) teplou vodou a dusíme až je maso skoro měkké. Zaprášíme moukou a chvíli za stálého míchání restujeme. Přidáme zbytek teplé vody,tymián,masox, paprikovou vegetu, česnek, majoránku ,vegetu,magi a povaříme. Když je guláš hustý,zředíme jej teplou vodou.Když je řídky,zahustíme hladkou moukou , rozmíchanou ve studené vodě.Krátce povaříme

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: