Kuchtíkové recepty

07/07/2010

Dědův guláš

Filed under: Recepty z masa — Milan a Ingrid st. @ 12:29 pm

hovězí maso 500 g, cibule min.do 50% hmotnosti masa, anglická slanina min.150 g, směs koření Maďarský guláš 1 sáček na 500 g masa, brambory min. 2 středně velké na 500 g masa, polévková kostka Vitana min. 1 ks na 500 g masa

Maso, anglickou slaninu a brambory nakrajíme na kostky, cibuli na hrubo. Do tlakového hrnce nalejeme olivový olej, tolik aby hladina byla asi 0,3 – 0,5 cm vysoká. Zasypeme směsí koření Maďarský guláš, nadrobíme polévkovou kostku a ještě za studena všechno promícháme. Přilijeme olivový olej, tolik, aby bylo alespoň pokryté dno. Nesolíme a nepodléváme vodou !!! Tlakový hrnec uzavřeme a dáme na plotnu nebo plynový hořák. Je nutno snížit příkon nebo plamen na minimum od okamžiku, kdy je v hrnci tlak tak vysoký, že začíná unikat pára a od té chvíle dusit cca 20-30 min. podle kvality masa (zlátá střední cesta: 25 min.) Pokud se rozhodnete pro variantu s paprikami a cukrem, pak po cca 15 minutách odstavte, nechejte vychladnout, rovnoměrně navršte proužky papriky a rozsypejte lžičku cukru. Hrnec uzavřete a dokončete tepelnou úpravu – viz celkový čas výše. Máte-li pak už hotovo, hrnec opět schládl a lze bez úrazu odejmout poklici, ochutnejte šťávu, v případě potřeby dochuťte, nebo teprve teď i opatrně přisolte. Chcete-li víc šťávy, přilejte vodu, znovu uveďte do varu. Zahustěte nebo nezahušťujte.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: