Kuchtíkové recepty

22/06/2010

Zapečený kapr s jogurtovou omáčkou

Filed under: Recepty z ryb — Milan a Ingrid st. @ 11:05 am

1 celý kapr, 1/2 kg brambor, kmín, česnekový nálev, petržel, feferonky, citrón,

jogurtová omáčka: jeden kelímek nízkotučného bílého jogurtu, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce hořčice, 1 nastrouhané menší naložené okurky, 1 najemno nastrouhané cibule, sůl, ocet, cukr,

Kapra naporcujeme a potřeme česnekovým nálevem (nebo necháme hodinu marinovat při pokojové teplotě). Ten si vyrobíme ze 3 lžic olivového oleje, 2 stroužků česneku, soli, lžičky vegety, mletého černého koření, mleté červené papriky. Potom vložíme kapra do zapékací nádoby společně s předvařenými bramborami, které posypeme kmínem. Pečeme asi hodinu. Upečenou rybu a brambory přelijeme jogurtovou omáčkou, kterou si vyrobíme : z jednoho kelímku nízkotučného bílého jogurtu, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce hořčice, 1 nastrouhané menší naložené okurky, 1 najemno nastrouhané cibule, soli, octa a cukru. Necháme vsáknout do horkých brambor, ozdobíme feferonkou, citronem a petrželovou natí.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: