Kuchtíkové recepty

18/06/2010

Salsa de Jitomate

Filed under: Recepty na jidla ze zeleniny — Milan a Ingrid st. @ 7:44 am

olej, cibule, česnek 8 stroužek,mandle 3, rajský protlak 200 ml, sůl, kmín drcený 1 lžička, dobromysl-oregano, chile parika pálivá mletá, chilipulver, chili powder, voda

V mixeru rozmixujeme sekanou cibuli a 3 stroužky česneku s třetinou protlaku a lžičkou vody, v litinové pánvi rozpálíme olej až se z něj kouří a přidáme obsah mixeru a za rychlého míchání osmažíme asi 3 minuty. Přidáme zbytek protlaku a vodu až na konsistenci hustší omáčky, sůl, kmín, dobromysl, pálivou chile papričku, zbylé stroužky česneku nakrájené podélně na proužky a mandle podélně nasekané. Povaříme, přidáme asi lžičku aromatického chili powder a podáváme na stůl v misce, horké nebo studené, jako nepostradatelnou součást mexického stolování.Vynecháme-li hrubé součásti (kousky mandlí a česneku), získáme základní omáčku pro přípravu Enchiladas.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: