Kuchtíkové recepty

18/06/2010

Hovězí zeleninová polévka

Filed under: Polevky — Milan a Ingrid st. @ 9:16 am

hovězí přední 500 g, morkové kosti 500 g, pepř celý (tlučený) 1 g, nové koření (tlučené) 0.5 g, bobkový list 0.5 g,tymián 0.5 g, zelená petržel 10 g, cibule 200 g, česnek 30 g, celer 75 g, petržel (pastiňák) 50 g, mrkev 150 g, brambory 200 g, rajčata 150 g

Vývar: Omyté hovězí maso zalejeme studenou vodou a přivedeme do varu. Přidáme část kořenové zeleniny ,koření a sůl- zvolna vaříme 2až 3 hod. Přecedíme a necháme vychladnout.

Polévka: Sebereme z vychladlého vývaru tuk a podusíme na něm na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli na tenké plátky .Přidáme nakrájené maso na kostičky,brambory na kostičky a vaříme 1/2 hod. Nakonec přidáme na drobno nakrájená rajčata a špetku cukru, sekanou zelenou petrželku (pažitku) ,krátce povaříme a dochutíme tekutým polévkovým kořením nebo glutasolem(již nevařit).

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: