Kuchtíkové recepty

16/06/2010

Plněné jablka

Filed under: Sladké mlsání — Milan a Ingrid st. @ 11:07 am

mletá kuřecí játra 200 g, rozinky 30 g, osmažená houska 30 g, sýr Niva 60 g, sůl, mletý pepř, šťáva z nakládaného ovoce, jablka 2 ks, pomeranč

Jablka zbavíme jader tím,že je vykroužlíme do podoby hrnku. Mletá kuřecí játra smícháme s rozinkami a praženou houskou včetně koření dle chuti – pepř,sůl,nejlépe směs Bombay – cca 1/6 malé kávové lžičky na jedno jablko.Směsí koření a mletého masa naplníme jablko mírně pod okraj, zbytek doplníme krájenou nivou a jedním plátkem zakrajeme otvor.Takto připravená jablka vložíme do trouby nastavené na 160 stupňů cca 10 až 15 min.Možno ještě potírat směsí – 2 lžíce medu smíchané s 0,05 l čistého alkoholu a lžící sójové omáčky /potíráme peroutkou/.Jablka po dopečení vyndáme z trouby a nakrájíme na talíř na měsíčky jako pomeranče. Příloha se nepodává,jablko natáhne chuť masa a chutná jako jemná, upravená a ochucená brambora.Možno přidat sývovou omáčku např. se šafránem nebo horké zakrým krátce smaženým pomerančem.

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: