Kuchtíkové recepty

07/05/2009

Masové závitky v koprovém zelí

40 dkg hovězího hřbetu; 40 dkg vepřové kotlety; 15 dkg uzeného vařeného hovězího jazyka; 3 cibule;10 dkg uzené slaniny; 1 kg zakysaného zelí; 2 dl smetany; 1 žemle; 1 dl mléka; 1 svazek francouzské petrželové natě; 1 svazek kopru; sůl; mletý pepř; červená mletá paprika; bobkový list; olej

Maso očistíme, nakrájíme na plátky a důkladně naklepeme. Osolíme a opepříme. Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Polovinu množství slaniny vhodíme na pánev a osmahneme až na vlastní šťávu. Přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno nasekanou petrželovou nať a na malé kostičky nakrájený hovězí jazyk. Osolíme a opepříme. Přidáme žemli, kterou jsme předtím namočili do mléka, a všechny suroviny důkladně propracujeme. Směsí potřeme dva samostatné, na sebe položené plátky masa a pevně je stočíme. Masové závitky můžeme převázat provázkem, aby se nerozevřely. Předsmažíme je na malém množství oleje. Na cibulce osmahneme zbytek slaniny. Osolíme, stáhneme z plotny a zaprášíme červenou mletou paprikou. Zakápneme několika kapkami vody, vrátíme na plotnu a do tohoto základu vmícháme zakysané zelí a 1-2 bobkové listy. Podlijeme vodou, necháme několik minut povařit a potom přihodíme předpečené masové závitky. Pod pokličkou podusíme doměkka, asi 50 minut. Před podáváním maso vytáhneme a do zelí vhodíme nadrobno nasekaný čerstvý kopr. Doprostřed talíře naservírujeme zelí, položíme několik plátků masa a nakonec vše zakapeme zakysanou smetanou.


Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: