Kuchtíkové recepty

15/03/2009

Zajíc po francouzsku

Filed under: Jídla ze zvěřiny — Štítky:, — Milan a Ingrid st. @ 1:16 pm

zaječí předek, 10 dag slaniny, 10 dag másla, 2 cibule, sůl, mletý pepř, 1/4 l bílého vína, 1/4 l hovězího vývaru, 5 hříbku nebo žampiónu (naložených v soli), 1 bobkový list, snítka tymiánu, 3 zrnka nového koření, 2 zrnka pepře, mouka.

Zaječí zadek rozkrojíme na několik kousků, protáhneme je slaninou, osolíme a opepříme. Na kastrol dáme zbylou pokrájenou slaninu, máslo a rozkrájenou cibuli a necháme zažloutnout. Na to vložíme připravené porce zvěřiny a opečeme. Zaprášíme moukou, zalijeme vínem a hovězím vývarem. Přidáme pokrájené žampióny nebo hříbky a vše dusíme do měkka. Příloha rýže nebo knedlík a brusinky.

kuchtík

About these ads

Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. TrackBack URI

Napsat komentář

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Změnit )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Změnit )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Změnit )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Změnit )

Connecting to %s

The Banana Smoothie Theme. Blog na WordPress.com.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: