Kuchtíkové recepty

15/03/2009

Zaječí medajlónky „Valdštejn“

Filed under: Jídla ze zvěřiny — Tagy:, — Milan a Ingrid st. @ 1:56 pm

2 zaječí hřbety, 150 g slaniny, 150 g mrkve, 150 g celeru, 150 g cibule tymián, zrnka pepře 1/4 1 černého piva, 1/4 l červeného vína, bobkový list, 100 g rajského protlaku, trochu koňaku, 200 g brusinek, 100 g lanýžů, 150 g chlebových kůrek, citrónová kůra.

Ze dvou zaječích hřbetů vyřízneme odžilkované maso. Nakrájíme je na medailónky, opepříme, osolíme a opečeme prudce na oleji s máslem. Zvlášť upražíme na slanin8 do hněda mrkev, celer, cibuli a přidáme celý pepř, tymián a bobkový list. Potom zalijeme černým pivem, červeným vínem a přidáme rajský protlak a brusinky. Opečené zaječí medailónky vložíme do tohoto základu a necháme dusit do měkka. Potom maso z omáčky vyjmeme, vysmahneme ji do tuku, zahustíme kůrkou chleba předtím namočenou v černém piv8. Zalijeme hovězím vývarem a necháme řádně povařit. Do propasírované omáčky přidáme medailónky, plátky lanýžů a přilijeme trochu koňaku.


Napsat komentář »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napsat komentář

Blog na WordPress.com.